“Communicatie is belangrijk in onze maatschappij. Als docent wil ik leerlingen toegang verschaffen tot een nieuwe taal, die van de muziek, en ze leren om zich met plezier in die taal te uiten.”

Blokfluitlessen

Marco geeft les aan individuen en groepen kinderen en volwassenen. Ook geeft hij met enige regelmaat op uitnodiging workshops en masterclasses aan verschillende gezelschappen,

foto: Yat Ho Tsang

foto: Yat Ho Tsang

Zo werkt het

 • Voordat met de lessen gestart wordt, kunt u een gratis proefles te nemen.

 • Het is mogelijk om individueel les te krijgen of in een groepje van twee personen. De lengte van de les wordt in overleg vastgesteld maar is meestal 20-30 minuten per persoon.

 • Elk jaar zijn er twee concerten waarbij alle leerlingen spelen en naar elkaar kunnen luisteren. Deze concerten zijn op een sfeervolle locatie zoals in de laatste jaren in de Engelse kerk op het Begijnhof in Amsterdam. Deze concerten zijn bij de lesprijs inbegrepen.

 • Marco Magalhães geeft 36 lessen per jaar. Hiervoor krijgt u 2 facturen thuisgestuurd. Elk jaar maakt hij een lesovereenkomst op voor de duur van een jaar.

 • Bij de start van de lessen moet een goede blokfluit aangeschaft worden, in overleg met de docent, en daarnaast een methode en een schriftje.

 • Als u interesse hebt om deel te nemen aan een van de samenspeelgroepen of privéles te nemen kunt u contact opnemen met Marco Magalhães.

Ervaring

Sinds 2012 is Marco Magalhães een van de organisatoren van de jaarlijkse zomercursus van Aventure, elk jaar rond eind juni een week lang op een schilderachtige plaats in Nederland.

In het verleden verzorgde Marco Magalhães masterclasses aan de Escola Superior de Música de Porto, en het Conservatório de Aveiro. Workshops gaf hij verder tijdens de Open Recorder Days 2015 in Amsterdam. Daarnaast doceerde hij tijdens de Bachdag van Stichting Huismuziek, tijdens de Blokfluitdag Midden Nederland en aan de Kaliber kunstenschool in Almelo. Eerder gaf hij les aan de muziekschool De Kromme Rijn in Bunnik, Muziekschool Amsterdam, Academia de Música de Paços de Brandão, Colégio de nossa Senhora de Rosário en de Academia de Música de Lousada.

 

Kerstconcerten 2015, Nieuwe Kerkstraat

Kerstconcerten 2015, Nieuwe Kerkstraat

De lestijden

Marco Magalhães geeft wekelijks les aan kinderen en volwassenen op verschillende locaties in Amsterdam. Eenmalige workshops en masterclasses zijn altijd in overleg in te plannen.

Dinsdag

 • Samenspeelgroep La Capriola van Stichting Huismuziek

 • Privélessen aan de Nieuwe Kerkstraat, en in Buitenveldert

Woensdag

 • Privélessen Amsterdam Centrum / Nieuwe Kerkstraat

 • Voor deze middag bestaat een wachtlijst.

Donderdag

 • Lessen in IJburg voor Muziekdocenten Collectief IJburg, IJburglaan 458-460

Vrijdag